Vilka pooltillbehör behövs?

Poolen är inköpt och monterad – men glöm inte tillbehören för en smidig poolsommar. ”Meiltä löydät allastarvikkeet altaan puhdistukseen, lämmiykseen sekäaltaan hoitoon.”

Klortabletter

Klortabletter är ett pooltillbehör som säljs till de större poolerna. Det finns både endagsklor och veckoklor. Med veckoklor tillsätter man en tablett per vecka för att därigenom hålla korrekt klorhalt i vattnet. På detta sätt hålls vattnet fräscht längre.

Poolrobot

Har du en köpt en väldigt liten pool kan du göra ren den med en enkel pooldammsugare som kopplas till vattenslangen. Är det en större pool bör istället en poolrobot köpas. En robot som automatiskt åker runt på botten och gör rent. Det finns även poolrobotar som kan klättra på väggen vilket gör att man inte ens behöver göra ren denna del av poolen.

Belysning

De flesta pooltillbehör är produkter som används i poolen – men det finns även de som används utanför. Belysning kan användas på bägge ställena. I poolen kan det vara snyggt och effektfullt med belysning. Men det kan även behövas vid poolkanten eller på väg från hemmet till poolen. Det skapar en härlig stämning men ökar även säkerheten om man badar sent på kvällen när skymningen lagt sig.

Pooltak

Det är alltid en fördel att ha något som skyddar poolen när den inte används. Det enklaste är ett poolöverdrag. Det liknar en tjockare presenning som därmed skyddar mot att barr, löv och annan smuts ska falla ner i vattnet. De lyxigaste varianterna är pooltak. Med ett pooltak som har hög höjd kan man till och med vara under taket i det fall det regnar ute.

Värme

På soliga sommardagar behövs knappast poolens vatten värmas upp. Men för att badningen ska vara behaglig på vår och höstar är det skönt att kunna få upp temperaturen. Att ha värme i poolen är alltså riktigt bekvämt.

Sittmöbler

Kanske inte klassas som pooltillbehör – men gör vistelsen i poolen ännu mer behaglig. Sittmöbler till poolen är stabila uppblåsbara soffor/fåtöljer som man kan sitta i och sola. Blir det för varmt tar det knappt en sekund att doppa sig i vattnet. Dessa möbler ska däremot inte ses som flytleksaker.

Pool-trainer

Gillar du att simma men tycker att din pool är för liten? Köp en Pool-trainer. Ett band som fästes på midjan och som sedan går upp till en ställning på land. Genom fjädrande stativ kommer du inte framåt – hur mycket du än simmar. Därmed har din pool förvandlats till en hel bassäng. I alla fall om man ser till träningsaspekten.