Vans skor från USA

Vans, det klassiska märket från USA finns numera på fötter över hela världen. Trots att modets svängningar har gjort markanden svår för många andra skotillverkare så har Vans ändå lyckats överleva och är nu populärare än någonsin med sina många skomodeller som alla faller in i den ultimata fritidsskomodellen.

Den amerikanska framgångssagan

1966 startade bröderna Van Doren affären som sålde Vans tillsammans med två kompanjoner. Företaget var unikt genom att de tillverkade skorna direkt efter kundens beställning och direkt i affären. Den första dagen lyckades de sälja 12 par skor som direkt tillverkades och kunde hämtas samma eftermiddag. Så småningom spreds skorna över hela USA och bars främst av seglare och skateboardare, men också av filmstjärnor och musiker. Efter det lanseras möjligheten att designa sina egna Vans på deras hemsida och 2016 firar företaget 50 års jubileum med pompa och ståt.

Nedklätt

Det bästa med Vans skor är de passar till så många olika stilar. De uppenbart anvisade skorna som snowboardbootsen eller flipflopsen, är det kanske självklart vad de oftast bärs till, men de klassiska modellerna kan man antingen klä upp eller klä ner. Om man väljer att klä ner dessa Vans skor så skulle man till exempel kunna ha en sommardag på stan tillsammans med ett par shorts och en t-shirt eller ett linne. Väljer man Vans med ett tydligt grafiskt motiv så får man vara försiktig med eventuellt mönster på resten av kläderna. Många tycker att det bästa är att låta skorna glänsa under ett sådant ögonblick, men man skulle också kunna hävda att det blir väldigt coolt om man går all in med mönster och bara öser på.

Uppklätt

Även på en finare tillställning passar Vansen in. Om du trivs i klänning så blir någon av de enklare modellerna väldigt fina och ger en modern touch till en mer uppklädd klänning, oavsett om den är knälång, vadlång eller ner till golvet, så blir det oftast lyckat när Vansen sticker fram där nere och gör outfiten spännande.

Det finns ingen människa som inte klär i ett par Vans skor. Oavsett vem du är och när du hade tänkt bära dina Vans, så finns det en modell, en färg och ett utseende som passar perfekt dit du ska.