Stärk din hälsa när du jobbar för ett bemanningsföretag som läkare

När du jobbar många timmar i veckan för ett bemanningsföretag som läkare är det lätt hänt att du åsidosätter din egen hälsa. Därför lägger vissa konsulter på sig några extra kilon och lägger sig till med diverse dåliga vanor som påverkar deras allmänna välbefinnande. Detta kan vara ett problem som påverkar dig på såväl ett personligt som ett yrkesmässigt plan. Därför delar vi här med oss av några tips som kan hjälpa dig att hålla dig frisk och i form medan du jobbar via bemanning!

Tre råd till dig som jobbar för ett bemanningsföretag som läkare

Du som jobbar för ett bemanningsföretag som läkare bör tänka på detta för att stärka din hälsa:

  • Ta med dig matlåda till jobbet. Om du jämt och ständigt är på språng är det lätt hänt att du äter ute och då gärna snabbmat eller liknande. Men även om detta kan vara frestande av olika skäl vore det faktiskt bättre om du istället tog med dig en egen matlåda till jobbet. Genom att göra detta kan du äta en mer välbalanserad och näringsrik kost som gärna består av magert protein, fullkorn, grönsaker och frukt. Detta är ett viktigt första steg mot målet att komma i lite bättre form och må betydligt bättre!
  • Undvik godisautomaten. På sjukhus och i andra miljöer inom vården finns det ofta gott om godisautomater och liknande. Något av det värsta som du kan göra när du jobbar för ett bemanningsföretag som läkare är att bli alltför beroende av dessa maskiner. De produkter som du hittar inuti dessa automater är nämligen ofta väldigt kaloririka och feta. Därför går dessa stick i stäv mot vad som anses vara en näringsrik och välbalanserad kost. Så ta hellre med dig nötter, frukt eller något annat som du kan äta till mellanmål om du känner dig lite hungrig.
  • Ta trapporna istället för hissen. Ytterligare ett smart knep som du kan använda dig av i din vardag är att ta trapporna. Genom att göra detta istället för att alltid ta hissen kan du hålla igång din kropp och vara lite mer i rörelse. Detta kan tyckas vara en bagatell, men på det stora hela kan detta faktiskt göra stor skillnad för din hälsa.