Mammografi – undersöka brösten regelbundet

En av de bästa sätten att undvika dödsfall eller allvarlig sjukdom av cancer är att gå på mammografi varje år. Om du har haft en mammografi undersökning under det senaste året eller mer än två år sedan, eller om du för närvarande är i färd med att få en, du uppmuntras att få din mammografi i år. I vissa fall, om du är äldre än femtio, uppmuntras du att få en mammografi vartannat år eller mer.

Hälsoproblem och cancer

Mammografi är en mycket viktig del av kvinnors hälsa, vissa  tror att det är bara en del av vår hälsa. Emellertid, det finns några saker som du kan göra varje år som hjälper dig att hålla din kropp friskare och minska chanserna att få hälsoproblem eller cancer i framtiden. Några av dessa saker inkluderar att äta hälsosamt, utöva, och ta vitaminer. Om du vill behålla en sund kropp, måste du äta hälsosam mat, inklusive frukt och grönsaker. Du bör undvika fet mat, bearbetade livsmedel, och livsmedel som har mycket fett i dem, eftersom dessa livsmedel kan vara hög i kalorier, och kan öka risken för att bli feta eller har problem med sin vikt. Sunda matvanor kommer också att hjälpa dig att upprätthålla god hälsa. Hälsosam motion är en annan del av att hålla kroppen frisk och arbetar som den ska. För att upprätthålla en sund kropp, måste du se till att du får tillräckligt med motion, inklusive promenader, ta trapporna när du kan, och hålla en regelbunden fitness rutin.

Eftersom mammografi innebär upptäckt av cancer, Det är mycket viktigt att du tar de vitaminer som du behöver för att hålla kroppen frisk. Du bör också komma ihåg att ha hälsosam mammografi och god hälsa går hand i hand. Så om du är i färd med att få din mammografi, måste du se till att du tar de saker som du behöver för att hålla din hälsa i bästa möjliga skick. När du går till läkaren för din mammografi, måste du också se till att du följer de instruktioner som ges till dig. Om du inte följer läkarens instruktioner, då din mammografi kan hamna ett slöseri med tid för dig. Till exempel, om du inte äter rätt mat och motion, då din mammografi kommer inte att vara så effektiv för dig som det borde vara. Och om du inte följer läkarens instruktioner, kommer du inte att vara så frisk som du borde vara, så din mammografi kommer inte att vara lika effektiv för dig också.

Besök denna sida popdrommen.se för mer information om hälsa.