Larm för företag

Larm för företag

Tanken bakom ett företagslarm är att det ska verka avskräckande på potentiella inbrottstjuvar. Skulle larmet aktiveras så påkallar det uppmärksamhet genom ljud- och ljussignaler och ibland är larmet även kopplat till en väktarcentral. Det finns ett stort utbud av både trådlösa och trådbundna företagslarm. Ett företagslarm kan man kombinera med till exempel ett brandlarm, passagekontroll, kameraövervakning, vattenlarm och överfallslarm. Ibland kräver ditt försäkringsbolag att du har en viss larmordning och då gäller det att leva upp till deras krav, annars riskerar du att försäkringen faktiskt inte gäller och det kan stå dig dyrt.

Hur fungerar ett företagslarm? 

Ett företagslarm kan innehålla många olika typer av larm som till exempel inbrottslarm med kameraövervakning, överfallslarm och brandlarm. Det finns även larmsystem som räknar antal personer som passerar era lokaler. Ofta är ett företagslarm kopplat direkt till en larmcentral. Det ger extra trygghet för personalen, särskilt om ert företag är bemannat på kvällar och nätter eller om ni har personal som arbetar ensam på ett växlingskontor eller i en affär. De nya moderna företagslarmen är kopplade till din mobil via en speciell applikation. Det ger dig möjlighet att sätta på och stänga av larmet på distans.

Vilket företagslarm passar mitt företag bäst? 

Vilken typ av företagslarm som just ert företag bör välja beror på vilken typ av företag ni är och inom vilken bransch ni verkar. Storleken på lokalerna, var de är lokaliserade och hur de ser ut spelar också in i valet av larm. Det kan vara klokt att ha larmet kopplat till en larmcentral. De är bemannande dygnet runt, 365 dagar om året, till och med på julafton. Då kan ni känna er trygga i era lokaler och kan ägna all er tid och energi till era arbetsuppgifter. De flesta larmföretag erbjuder helhetslösningar där de hjälper er att välja företagslarm, att installera larmet och de står sedan för allt underhåll.

Vad kostar ett företagslarm? 

Om du väljer att företagslarm med abonnemang så betalar du ett fast pris varje månad, inga dolda avgifter och ofta utan bindningstid. Du bör satsa på ett företagslarm från någon av de stora aktörerna som Securitas, Verisure eller Sector. De erbjuder pålitliga företagslarm av hög kvalitet. Det har blivit allt vanligare att inbrottstjuvar genom olika metoder försöker att störa och sätta företagslarmet ur funktion. Har du då ett lite billigare larm så riskerar du att de lyckas. De stora tillverkarnas larmcentraler reagerar alltid mycket snabbt, oftast inom några få minuter.