En naturlig form av bantningspiller

En naturlig form av bantningspiller

Att gå ned i vikt handlar till stor del om vad du äter. Det är även något som många har problem med. Vill du tappa kilon så finns det många sätt att göra detta på men ett bra tips är att använda dig av ett naturligt bantningspiller. Faktum är att det inte bara är ett piller vi kommer att rekommendera, det är en typ av kolhydrat som fungerar i princip på samma sätt.

Bantningspiller är inte trolleri

När du tänker på ett bantningspiller så tänker du säkert att det är ett piller som du sväljer och sedan går du ned i vikt. Detta stämmer inte, pillret kan bara hjälpa dig i din viktnedgång men det handlar inte om magi. En vanlig effekt från bantningspiller är att de hjälper dig hålla nere aptiten. Det innebär att du håller dig mätt längre på den mat du äter och att du inte känner suget att småäta. Det betyder dock inte att den hindrar din hand från att föra chipsen från påsen till munnen.

Ät mer resistent stärkelse

Bantningspiller håller dig mätt men det finns även mat som kan göra detta. Det är här som resistent stärkelse kommer in i bilden. Detta är en typ av kolhydrat som inte ger dig några kalorier av en enkel anledning, den kan inte tas upp av kroppen. Däremot kan den stimulera din kropp till att producera mer nyttiga fettsyror och även ”mata” de goda bakterierna i tarm och mage. Effekten av att äta mat med resistent stärkelse är att du förblir mätt länge, fettförbränningen ökar och din mage lugnas.

Vilken mat innehåller resistent stärkelse?

Det finns många livsmedel som innehåller resistent stärkelse i olika grader. Gröna bananer har en hel del, något som även gäller havregryn, bönor, linser, kikärtor och fullkornsbröd. Även quinoa, jordgubbar, rödbetor och avokados innehåller en del resistent stärkelse. Detta är mat som passar utmärkt att äta om du vill gå ned i vikt. Du kan även kombinera en kost med dessa livsmedel tillsammans med dina bantningspiller. För att verkligen se resultat så kommer du att behöva öva på din förmåga att säga nej till dig själv. Du behöver inte äta mer chips än den skål du har dukat upp. Du kan med fördel äta en god hummus med morötter istället.

Ät mat som gör dig mätt för att hjälpa dig själv

Acceptera att du kommer att vilja äta onyttigt men gör det lättare för dig själv genom att åtminstone äta mat som håller dig mätt länge. Det blir betydligt lättare att säga nej till sig själv då.