Börja med vattengymnastik

Vatten gymnastik är ett perfekt sätt att komma in i sporten vatten träning. Det är mycket lika på många sätt, även om det finns några mycket viktiga skillnader. När du väljer att gå med vatten tävling, först överväga vatten gymnastik. Det finns några mycket viktiga saker att tänka på innan du dyker i.

För det första har vattengymnastik en hel del säkerhetsaspekter. Detta beror på att du är i en pool, och vatten rör sig överallt i höga hastigheter. Det kan vara farligt för en otränad individ att komma i poolen, så du måste kunna simma ordentligt.  Du kommer att ha svårt att klä på dig, speciellt om du inte har gjort detta förut. Förutom att kunna simma effektivt, måste du ha bra balans och träning i simning. God kunskap om din kropp är också viktigt. Du måste veta vilken form du är i, och om du har svårt att stå upp. Ibland, eftersom vattnet inte alltid är en direkt matchning till formen på din kropp, kan du hamna känner sig obekväm. Om du simmar med andra människor, se till att du kan hålla dig flytande i vattnet. Du kan behöva lära dig att flyta på toppen av vattnet, eller lära sig att hålla från drunkning. Om du är ensam, då kanske du vill överväga att lära sig simma utan dykning.

Vattengymnastik kräver flexibilitet. När du lär dig att flytta armar och ben i vattnet, kommer du vill kunna göra detta snabbt. Flexibilitet är en viktig faktor när det gäller ridning, så du vill vara så flexibel som möjligt. Du kommer att känna dig starkare och snabbare efter att du har tillbringat lite tid att göra det.

Om du ska använda dina armar och ben, måste du vara medveten om hur de kan skadas. Även om du kanske inte flyttar dem mycket i vatten, kan de skadas när du kommer in. Även om du inte landar med dem ont, kan de sluta göra ont senare, eftersom de vanligtvis används för kontroll. Gör ditt bästa för att förhindra detta. Vattengymnastik är inte för svaghjärtade, men om du följer några grundläggande regler kan du göra det.

Vattnet är varmt, så det är bättre att gå barfota, om du inte har tid att ta av dig skorna. Du kan oftast bära strumpor om du har tid, dock. Det är alltid en bra idé att ta ett par promenadskor med dig, eftersom du måste bekanta dig med benen i vattnet. Du bör alltid ha vattenskor på i alla vattensporter du deltar i.

Oavsett om du väljer att börja med vattenhoppning, eller vattenpolo, det finns många likheter mellan de två sporterna. Den enda verkliga skillnaden är att vattenpolo är långsammare och mer aggressiv, så du måste vara mer försiktig. Precis som med ridning, hittar du att vattenpolo är en bra introduktion till sporten.

Besök denna sida teamsupersport.nu för träningsfrågor.